איך מתמודדים עם קורונה?

7 נקודות שעלו לי על המצב עם קורונה, אי וודאות ורצון לייצר חיסון פנימי:

1) מה שקורה בחוץ הן נסיבות.
אם לא נקטלג לטוב או רע אלא רק נתבונן, נבין שיש לנו כאן הזדמנות להתפתח.
נוכל להבין מה בעצם אנחנו רוצים להרגיש כאן וללכת למצוא את זה בחיינו כבר עכשיו, ללא קשר לנסיבות. רוצה חופש? יש לך בבגדים ובאוכל ואפילו במחשבות. רוצה ביטחון? יש לך באדמה עליה את דורכת, בהחלטות שלך, בחלק ממערכות היחסים. חפשי ותמצאי.
אם מתעורר לחץ וזה לא משנה אם הוא מהמצב הבריאותי או הכלכלי יש כאן עוד מהות שעלינו לחקור בחיינו. זה עולה לא סתם. שווה להתבונן בלי פרשנות של ביקורת. העבירו פוקוס לשם. תארו לעצמכם איזה כיף למצוא כמה ביטחון יש לי ולא ידעתי. זה יעבוד גם ממש על המערכת החיסונית כי זה מעלה תדר.

2) תפסיקו לספר לכולם שאתם מפחדים ולייצר עוד את הסיפור של עכשיו. המציאות של היום היא התדר של אתמול. כדי לייצר מציאות של מחר עלינו להשקיע בתדר של היום. זה אומר שהעבודה הכי חשובה שלנו והכי אפקטיבית שלנו כרגע זה להקשיב לחשקים, לפנק את עצמנו, לעשות משהו שאנחנו אוהבים וכמובן להפעיל את החושים בפשטות – מוסיקה אוכל טוב ומגע תמיד עושים טוב, טבע ונוף מחיה. פשטות.
נכון, רצינו אחרת. זה שונה מהתוכניות. אז מה?!

3) מה שגורם לנו לסבל הוא הלחץ והפחד ופחות הנסיבות עצמן. הלחץ הוא מהלחץ. הפחד הוא מהפחד ופחות מהנסיבות עצמן. אם עושים סדר במחשבות – לחץ זה דבר טוב שמעורר אותנו להיות עירניים. שימו את זה במקום של זה וזהו. יש בו גם רווח.
בימים של חוסר וודאות ושאין שליטה גם ככה על מה שקורה , יש לנו שליטה על התדר ועל איך להגיב לסיטואציה. הלחץ קורא לעשות סדר במחשבות. הוא מדייק לכם שאתם אוהבים את החיים! זה בריא! הוא מדייק מה חשוב לכם ולכן אפשר לחזור לסעיף 1 ולשחק שם עם מה שאתם מחפשים (כן כן זה משחק סהכ) והוא רק מנגנון עירנות. אם נמשיך את הסיפור על הלחץ ונכניס עוד גורמי לחץ מה שיגרום לחוסר בריאות הוא הלחץ עצמו ולא הנסיבות או המצב. זו הפרשנות שלנו שגורמת לסיפור שלנו להיות דרמטי. בואו נשתמש בלחץ כמנגנון עירנות ששומר עלינו.

4) תסתכלו על דברים שבעבר היו נראים מפחידים וגדולים ובסוף התבררו כמשהו שפשוט עבר. לפעמים נבין רק בדיעבד למה מה שקורה הוא לטובה או שהוא פשוט קרה והתמודדנו אבל ככל שנסמן בתודעה מקרים כאלה בחיינו, נקטלג פחות לטוב או רע ואפילו נוכל למצוא בתוכנו כוח.
זה שזה כבר קרה מראה שזה יכול לקרות גם עכשיו. לפעמים זה עובר לידנו בזכותנו, לפעמים זה גל של משבר שפשוט עובר. מה בעבר עזר לכם לצלוח משברים? איך זה הרגיש? מה תוכלו לומר לעצמכם שירגיע? איך נראים דברים היום על משהו נורא שקרה בדיעבד? מה הייתם אומרים לעצמכם של פעם? תגידו גם עכשיו.

5) כשמתחילים להסתכל על דברים מ״למעלה״, רואים שהכל מדויק. זה עניין של הרגל לראות את הדברים ככה. זה לא רק רוחני. כאמור לא תמיד נבין את זה כרגע. לפעמים רק בדיעבד אבל זה שריר שאפשר לפתח. אם בהמשך לסעיף הקודם תמצאו מה עבד ולמה היה טוב, תוכלו גם עכשיו. מצאו עשר סיבות למה המצב טוב כמו שהוא עכשיו.

6) אולי זה אמור להיות הסעיף הראשון – ככה זה עכשיו ? זה המצב. אם במקום פחד או לחץ פשוט נתמסר, יוקל לנו.
זה המצב וויכוח איתו מוציא מכם אנרגיות וכוחות אנרגטיים שלא עוזרים לנוע .
הקבלה של המצב כמו שהוא משחררת מהלחץ לפעול ולבזבז אנרגיות ואז גם עולים רעיונות ומתפתחת מסוגלות להתמודד. ושוב נחזור לסעיף 1 – ההתבוננות עם הידיעה מה אני רוצה מבלי לדעת איך זה יגיע, מניעה אותנו קדימה.

7) ובנימה אישית – אחד הדברים שלמדתי מנסיבות לא פשוטות הוא שפשוט מתמודדים בסוף עם הכל וגם אם קשה זה חלק מהדרך וזה מפתח ואפילו מייצר תוצאות מופלאות. לא תמיד נראה הכל באותו רגע אבל נדע להתמודד. גם אם ניפול, הכל פתיר ואפשרויות נפתחות. אנחנו לא רוצים להרגיש רע אז מראש אנחנו מתאמצים ופוחדים כדי להימנע מזה אבל התמודדות היא היא החוסן. הכל בסדר כמו שהוא ומעניין מה נגלה. היום אני מסתכלת כל הדברים בסקרנות ולא שוכחת לבקש מה שבא לי. מעניין אותי פשוט לאן דברים יתפתחו.
בואו נתבונן, נסתקרן ונסמוך על עצמנו כפרטים וכחברה שמה שמגיע מגיע.

Log in or Register to save this content for later.
Scroll to Top